Zonnepanelen Hellevoetsluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hellevoetsluis? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij accurate details aangaande zonnepanelen kopen in Hellevoetsluis!

zonnepanelen installateur 3221
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hellevoetsluis juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.hellevoetsluis.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hellevoetsluis. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Hellevoetsluis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hellevoetsluis
Direct zonnepanelen bestellen? In Hellevoetsluis kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hellevoetsluis schommelen tussen de €4400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hellevoetsluis bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3450 – €4400€390
2303013€5175 – €5850€575
3340016€5950 – €6025€775
4386018€6450 – €6725€930
5458020€7050 – €7125€980
6493023€7475 – €8125€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Hellevoetsluis achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hellevoetsluis is 3110 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Hellevoetsluis?

Puur voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hellevoetsluis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hellevoetsluis vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw streek. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Hellevoetsluis.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hellevoetsluis.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hellevoetsluis op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Hellevoet, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, De Struyten, De Kooistee, Den Bonsen Hoek, Ravense Hoek, Centrumgebied, Kickers Bloem, Buitengebied)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!