Zonnepanelen Herkingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Herkingen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool doorzoek je samengestelde adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Herkingen!

zonnepanelen installateur 3249
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3249
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herkingen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.goeree-overflakkee.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Herkingen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Herkingen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Herkingen fluctueren tussen de €4800 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €675 (kosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Herkingen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3700 – €4225€400
2291011€5075 – €5700€575
3356016€6075 – €6125€700
4412018€6400 – €6800€950
5458019€6950 – €7275€960
6520022€7550 – €8050€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Herkingen achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herkingen bedraagt 3010 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Herkingen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herkingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Herkingen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind jij zonder problemen een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Veel specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Herkingen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herkingen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 3249).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!