Zonnepanelen Middelharnis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Middelharnis? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website ontdek je praktische details die helpen bij zonnepanelen kopen in Middelharnis!

zonnepanelen installateur 3241
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middelharnis juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.goeree-overflakkee.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Middelharnis
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Middelharnis zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 550.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Middelharnis zitten vaak tussen de €4000 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE betaal je hiervoor wel €661,5 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Middelharnis kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3425 – €4325€400
2293011€5300 – €5625€550
3357016€5950 – €6225€750
4403017€6400 – €6700€950
5461019€6900 – €7250€990
6518021€7475 – €7950€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Middelharnis tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middelharnis bedraagt 3010 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Middelharnis?

Tijdens de montage van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middelharnis

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Middelharnis vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek jij zonder problemen een goede leverancier in je postcoderoos. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Middelharnis.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Middelharnis op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3240, 3241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!