Zonnepanelen Stellendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Stellendam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl lees je accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stellendam!

zonnepanelen installateur 3251
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stellendam april 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.goeree-overflakkee.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Stellendam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Stellendam kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Stellendam zitten vaak tussen de €4800 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Stellendam kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3675 – €4425€420
2290012€5300 – €5725€625
3346014€6100 – €6250€700
4406017€6325 – €6800€940
5436020€6975 – €7175€1030
6520023€7700 – €8125€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Stellendam check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stellendam bedraagt 3010 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Stellendam?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stellendam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Stellendam vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in de buurt. Sommige aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Stellendam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stellendam op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3250, 3251).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!