Zonnepanelen Achthuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Achthuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze website ontdek je handige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Achthuizen!

zonnepanelen installateur 3256
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Achthuizen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.goeree-overflakkee.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Achthuizen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Achthuizen kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan bedraagt dit al €981,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Achthuizen variëren tussen de €5100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (prijs april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Achthuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3525 – €4425€390
2284013€5225 – €5625€525
3348015€5950 – €6125€775
4381017€6375 – €6750€900
5470019€7075 – €7300€1020
6485022€7600 – €8200€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Achthuizen tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Achthuizen is 3010 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Achthuizen?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-achthuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Achthuizen vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij moeiteloos een erkende monteur in jouw streek. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan interessant zonnepanelen advies in Achthuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Achthuizen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!