Zonnepanelen Stad aan ’t Haringvliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Stad aan ’t Haringvliet? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool ontdek jij veelzijdige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Stad aan ’t Haringvliet!

zonnepanelen installateur 3243
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stad aan ’t Haringvliet juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.goeree-overflakkee.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Goeree-Overflakkee is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Stad aan ’t Haringvliet
Direct zonnepanelen bestellen? In Stad aan ’t Haringvliet zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stad aan ’t Haringvliet fluctueren tussen de €5200 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stad aan ’t Haringvliet kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3475 – €4325€410
2289012€5100 – €5725€550
3334015€6000 – €6050€875
4390017€6425 – €6625€920
5451019€7075 – €7175€960
6496023€7650 – €7975€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Stad aan ’t Haringvliet tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stad aan ’t Haringvliet bedraagt 3010 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Stad aan ’t Haringvliet?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stad-aan-t-haringvliet

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Stad aan ’t Haringvliet vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb je snel en eenvoudig een goede aanbieder in je postcoderoos. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Stad aan ’t Haringvliet.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stad aan ’t Haringvliet op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 3243).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!