Zonnepanelen Oude-Tonge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Oude-Tonge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Oude-Tonge!

zonnepanelen installateur 3258
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude-Tonge juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.goeree-overflakkee.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oude-Tonge
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oude-Tonge kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan is jouw winst al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oude-Tonge zitten vaak tussen de €4100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of NLE betaal je daarvoor zo’n €688,5 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oude-Tonge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3550 – €4350€420
2279011€5175 – €5900€600
3325016€5975 – €6275€725
4380016€6325 – €6700€920
5444019€6925 – €7250€1000
6487022€7450 – €8200€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Oude-Tonge ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude-Tonge bedraagt 3010 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Oude-Tonge?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-tonge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oude-Tonge vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een betrouwbare specialist in je woonplaats. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oude-Tonge.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oude-Tonge op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 3255, 3258).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!