Zonnepanelen Marrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Marrum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Marrum!

zonnepanelen installateur 9073
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9073
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marrum maart 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.ferwerderadiel.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ferwerderadiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Marrum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Marrum kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4825), dan is het voordeel al €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (maart 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Marrum komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (vergoeding maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Marrum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3675 – €4225€400
2274011€5050 – €5675€675
3352015€6050 – €6150€750
4402017€6300 – €6775€920
5452020€6975 – €7175€1030
6501022€7450 – €8050€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Marrum tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marrum bedraagt 2610 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Marrum?

Tijdens de montage van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marrum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Marrum vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een goede specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Marrum.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marrum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9073).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!