Zonnepanelen Wânswert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wânswert? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze website check je samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wânswert!

zonnepanelen installateur 9178
 • Een kleiner energiecontract.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9178
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wânswert maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.ferwerderadiel.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ferwerderadiel. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wânswert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wânswert kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wânswert variëren tussen de €5000 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €648 (kosten maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wânswert kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3550 – €4200€420
2293012€5075 – €5625€600
3346016€5900 – €6025€825
4397017€6475 – €6700€930
5447019€6950 – €7275€960
6486023€7450 – €8025€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Wânswert vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wânswert bedraagt 2610 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wânswert?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wanswert

Populaire merken:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wânswert vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref je in korte tijd een goede monteur in de buurt. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Wânswert.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wânswert op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9178).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!