Zonnepanelen Burdaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Burdaard? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Burdaard!

zonnepanelen installateur 9112
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burdaard juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.ferwerderadiel.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Burdaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Burdaard zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan pak je al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Burdaard komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Burdaard kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3525 – €4375€380
2282013€5225 – €5700€525
3359015€6025 – €6150€825
4390016€6400 – €6675€910
5444020€6925 – €7275€1020
6508021€7450 – €7925€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Burdaard bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burdaard bedraagt 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Burdaard?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burdaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Burdaard vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt zoek jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de regio. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Burdaard.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burdaard op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9111, 9112).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!