Zonnepanelen Hegebeintum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hegebeintum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website lees jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hegebeintum!

zonnepanelen installateur 9173
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9173
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hegebeintum februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.ferwerderadiel.nl vind jij de spelregels in de gemeente Ferwerderadiel. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hegebeintum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hegebeintum kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hegebeintum fluctueren tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €636,75 (onkosten februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hegebeintum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3575 – €4300€420
2297013€5100 – €5800€525
3347015€6000 – €6175€775
4387016€6375 – €6675€920
5448019€6900 – €7175€1010
6511021€7500 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Hegebeintum bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hegebeintum is 2610 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hegebeintum?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hegebeintum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Hegebeintum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw streek. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Hegebeintum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hegebeintum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9173).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!