Zonnepanelen Jislum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Jislum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je handige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Jislum!

zonnepanelen installateur 9177
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jislum augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.ferwerderadiel.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er nog een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Ferwerderadiel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Jislum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Jislum zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (augustus 2022) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Jislum komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Jislum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3425 – €4325€410
2290013€5300 – €5900€500
3320015€6100 – €6100€775
4395016€6350 – €6600€890
5455019€6950 – €7275€1030
6503023€7675 – €7800€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Jislum zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jislum bedraagt 2610 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Jislum?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jislum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Jislum vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een uitstekende specialist in de regio. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Jislum.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jislum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9177).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!