Zonnepanelen Hallum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hallum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina check jij samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hallum!

zonnepanelen installateur 9074
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9074
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hallum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.ferwerderadiel.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ferwerderadiel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hallum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hallum kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hallum liggen tussen de €4000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (kosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hallum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3675 – €4400€400
2291011€5200 – €5600€525
3353015€6000 – €6100€875
4396017€6300 – €6825€920
5467019€6950 – €7125€970
6505022€7400 – €8200€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Hallum bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hallum bedraagt 2610 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hallum?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hallum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hallum vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in je postcoderoos. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het type huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Hallum.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hallum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9074).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!