Zonnepanelen Blije kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Blije? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je handige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Blije!

zonnepanelen installateur 9171
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9171
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blije juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.ferwerderadiel.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ferwerderadiel. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Blije
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Blije kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan is het voordeel al €1034,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Blije komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Blije bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3400 – €4500€410
2308011€5150 – €5750€650
3339016€5975 – €6175€775
4396017€6425 – €6700€940
5463019€6950 – €7125€1020
6512023€7625 – €8000€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Blije tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blije bedraagt 2610 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Blije?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blije

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Blije vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een deskundige specialist in je woonplaats. Sommige leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Blije.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blije op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9171).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!