Zonnepanelen Reitsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Reitsum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze pagina check je waardevolle tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Reitsum!

zonnepanelen installateur 9175
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9175
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reitsum maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.ferwerderadiel.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Ferwerderadiel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Reitsum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Reitsum zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Reitsum liggen tussen om en nabij de €5000 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (prijs maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Reitsum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3700 – €4400€430
2275012€5000 – €5800€675
3358014€6075 – €6275€875
4401018€6475 – €6750€950
5460019€7075 – €7200€960
6499022€7550 – €8000€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Reitsum tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reitsum bedraagt 2610 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Reitsum?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reitsum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Reitsum vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je vandaag nog een deskundige aanbieder in de regio. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Reitsum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reitsum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9175).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!