Zonnepanelen Ginnum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ginnum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze website ontdek je bruikbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Ginnum!

zonnepanelen installateur 9174
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9174
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ginnum maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.ferwerderadiel.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Ferwerderadiel. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ginnum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ginnum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ginnum fluctueren tussen de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €639 (prijspeil maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ginnum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3575 – €4275€420
2272013€5250 – €5625€650
3351016€6025 – €6150€775
4403016€6400 – €6675€930
5435019€6950 – €7225€980
6496023€7600 – €8150€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Ginnum check jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ginnum bedraagt 2610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ginnum?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ginnum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Ginnum vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Ginnum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ginnum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9174).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!