Zonnepanelen Ferwert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Ferwert? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina tref jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ferwert!

zonnepanelen installateur 9172
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9172
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ferwert maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.ferwerderadiel.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Ferwerderadiel. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Ferwerderadiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ferwert
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ferwert kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ferwert liggen tussen de €4500 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent betaal je hiervoor wel €634,5 (prijspeil maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ferwert kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3700 – €4425€400
2301012€5200 – €5775€625
3342015€6000 – €6050€700
4400016€6425 – €6750€880
5439020€6900 – €7125€1010
6501021€7675 – €8000€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Ferwert tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ferwert is 2610 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ferwert?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ferwert

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ferwert vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek jij zonder problemen een goede vakspecialist in jouw omgeving. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Ferwert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ferwert op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9172).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!