Zonnepanelen Jannum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jannum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Jannum!

zonnepanelen installateur 9107
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9107
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jannum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.ferwerderadiel.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Jannum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Jannum kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan profiteer je al van een korting van €1123,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jannum schommelen tussen de €4200 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (kosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Jannum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3625 – €4225€440
2298013€5000 – €5625€625
3323014€6075 – €6100€850
4400017€6400 – €6675€880
5444020€7075 – €7300€1030
6504023€7550 – €8100€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Jannum ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jannum is 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Jannum?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jannum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Jannum vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb jij in korte tijd een professionele aanbieder in je postcodegebied. Sommige specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Jannum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jannum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9107).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!