Zonnepanelen Lichtaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Lichtaard? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Lichtaard!

zonnepanelen installateur 9176
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9176
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lichtaard maart 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.ferwerderadiel.nl vind jij de spelregels in de gemeente Ferwerderadiel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Ferwerderadiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lichtaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lichtaard kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lichtaard komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €643,5 (onkosten maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lichtaard bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3500 – €4375€410
2292012€5150 – €5900€675
3338014€5925 – €6050€725
4382016€6375 – €6750€880
5432020€7050 – €7125€970
6516021€7525 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Lichtaard ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lichtaard is 2610 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Lichtaard?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lichtaard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Lichtaard vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk expliciet het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Lichtaard.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lichtaard op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9176).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!