Zonnepanelen Dinkelland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Dinkelland? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze pagina vind je toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dinkelland!

zonnepanelen installateur 7591
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dinkelland mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.dinkelland.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dinkelland. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Dinkelland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Dinkelland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dinkelland kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dinkelland variëren tussen de €5400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €639 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dinkelland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3575 – €4200€440
2274013€5050 – €5700€650
3324015€6050 – €6025€800
4391018€6550 – €6750€930
5450019€7050 – €7250€970
6503023€7500 – €7925€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Dinkelland lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dinkelland bedraagt 3710 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Dinkelland?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dinkelland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Dinkelland vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een uitstekende specialist in jouw streek. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Dinkelland.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dinkelland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7590, 7591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente