Zonnepanelen Nutter kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Nutter? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met de zonnepanelen-vergelijker lees je actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Nutter!

zonnepanelen installateur 7638
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nutter mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.dinkelland.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Dinkelland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Dinkelland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nutter
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nutter kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nutter zitten vaak tussen de €4600 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nutter is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3575 – €4450€400
2298013€5150 – €5775€675
3343015€6000 – €6175€700
4395017€6425 – €6650€920
5463019€7100 – €7200€1030
6486022€7650 – €8150€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Nutter vind jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nutter bedraagt 3710 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nutter?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nutter

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nutter vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nutter.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nutter op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7638).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!