Zonnepanelen Tilligte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tilligte? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Via de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website ontdek jij bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Tilligte!

zonnepanelen installateur 7634
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tilligte mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.dinkelland.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dinkelland. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Dinkelland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Tilligte
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Tilligte kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tilligte zitten vaak tussen de €5100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarieven mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Tilligte bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3475 – €4475€420
2309013€5075 – €5750€600
3326014€5975 – €6175€725
4408018€6325 – €6775€880
5442020€6975 – €7275€980
6513022€7400 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Tilligte achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tilligte is 3710 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Tilligte?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tilligte

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Tilligte vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Tilligte.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tilligte op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7634).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!