Zonnepanelen Oud Ootmarsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oud Ootmarsum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door middel van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website check je veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Oud Ootmarsum!

zonnepanelen installateur 7637
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud Ootmarsum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.dinkelland.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dinkelland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dinkelland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oud Ootmarsum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oud Ootmarsum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan bedraagt dit al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oud Ootmarsum fluctueren tussen de €4100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €621 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oud Ootmarsum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3400 – €4200€420
2305011€5200 – €5900€500
3354014€6000 – €6275€700
4394016€6350 – €6650€910
5462020€6925 – €7225€990
6494022€7425 – €8150€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Oud Ootmarsum lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud Ootmarsum bedraagt 3710 kWh. Dit staat voor zo’n 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oud Ootmarsum?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-ootmarsum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oud Ootmarsum vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind jij moeiteloos een erkende monteur in de buurt. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Oud Ootmarsum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oud Ootmarsum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7637).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!