Zonnepanelen Losser kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Losser? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website check je accurate raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Losser!

zonnepanelen installateur 7581
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Losser juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentelosser.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Losser. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Losser kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Losser
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Losser kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Losser liggen tussen de €5200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Losser kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3450 – €4400€440
2270011€5150 – €5625€675
3334016€5950 – €6150€725
4384017€6425 – €6700€940
5456019€7075 – €7200€1030
6498021€7525 – €7825€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Losser achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Losser is 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Losser?

Voor het leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-losser

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Losser vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een professionele vakman in jouw streek. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Losser.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Losser.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Losser op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7580, 7581, 7582).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente