Zonnepanelen Weerselo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Weerselo? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze vergelijker ontdek je samengestelde tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Weerselo!

zonnepanelen installateur 7595
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weerselo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.dinkelland.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dinkelland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Dinkelland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Weerselo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Weerselo kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Weerselo liggen tussen om en nabij de €4600 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Weerselo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3600 – €4425€440
2308013€5000 – €5800€650
3329016€6000 – €6125€750
4417016€6500 – €6700€920
5431020€6925 – €7300€1030
6487023€7525 – €8150€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Weerselo tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weerselo is 3710 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Weerselo?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weerselo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Weerselo vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb je in enkele stappen een deskundige vakman in jouw omgeving. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Weerselo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Weerselo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7595).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!