Zonnepanelen Hengelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hengelo? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Hengelo!

zonnepanelen installateur 7550
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7550
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hengelo april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.hengelo.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hengelo. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hengelo is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hengelo
Direct zonnepanelen bestellen? In Hengelo kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hengelo variëren tussen de €4700 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €650,25 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hengelo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3425 – €4375€440
2306013€5125 – €5750€600
3349014€5975 – €6025€825
4400018€6400 – €6825€940
5455020€7000 – €7275€990
6512021€7500 – €8050€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Hengelo tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hengelo is 2970 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Hengelo?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hengelo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hengelo vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitstekende leverancier in de regio. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Hengelo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hengelo.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hengelo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een regionaal project (Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!