Zonnepanelen Deurningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Deurningen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Middels de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Deurningen!

zonnepanelen installateur 7562
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deurningen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.dinkelland.nl vind jij de spelregels in de gemeente Dinkelland. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Dinkelland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Deurningen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Deurningen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan profiteer je al van een korting van €1233,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Deurningen liggen tussen om en nabij de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Deurningen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3675 – €4350€390
2304011€5150 – €5625€625
3332016€6025 – €6075€850
4390018€6450 – €6750€940
5454020€7025 – €7275€980
6518021€7550 – €8200€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Deurningen vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurningen is 3710 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Deurningen?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deurningen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Deurningen vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een goede expert in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Deurningen.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deurningen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7561, 7562).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!