Zonnepanelen Oldenzaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Oldenzaal? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker vind jij veelzijdige info aangaande zonnepanelen kopen in Oldenzaal!

zonnepanelen installateur 7571
 • Lagere maandlasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7571
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3040 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldenzaal juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.oldenzaal.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldenzaal. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Oldenzaal kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oldenzaal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oldenzaal kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oldenzaal komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €657 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oldenzaal bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3525 – €4450€380
2298011€5075 – €5775€600
3341014€5950 – €6100€850
4410016€6425 – €6825€940
5433019€7000 – €7300€970
6516022€7425 – €8175€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Oldenzaal lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldenzaal is 3040 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Oldenzaal?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldenzaal

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oldenzaal vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref jij moeiteloos een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Oldenzaal.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oldenzaal.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldenzaal op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!