Zonnepanelen Rossum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Rossum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van deze website lees je samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rossum!

zonnepanelen installateur 7596
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rossum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.dinkelland.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Dinkelland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Dinkelland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rossum
Direct zonnepanelen bestellen? In Rossum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan pak je al €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rossum liggen tussen de €4400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €686,25 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Rossum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3700 – €4350€410
2301013€5150 – €5625€525
3326015€5900 – €6225€775
4386018€6450 – €6675€910
5456020€7025 – €7200€960
6492022€7550 – €7825€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Rossum achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rossum bedraagt 3710 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rossum?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rossum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rossum vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een deskundige expert in jouw streek. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Rossum.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rossum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5328, 7596).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!