Zonnepanelen Agelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Agelo? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker lees jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Agelo!

zonnepanelen installateur 7636
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Agelo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.dinkelland.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dinkelland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Dinkelland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Agelo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Agelo zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Agelo zitten vaak tussen de €4900 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor zo’n €618,75 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Agelo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3550 – €4350€400
2305011€5075 – €5725€675
3323015€6100 – €6150€825
4404018€6300 – €6700€920
5439019€7075 – €7175€1030
6505021€7525 – €7925€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Agelo ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Agelo is 3710 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Agelo?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-agelo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Agelo vergelijken? Met behulp van onderstaande tips heb je moeiteloos een deskundige leverancier in de regio. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Agelo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Agelo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!