Zonnepanelen Enschede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Enschede? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool check je uitgebreide tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Enschede!

zonnepanelen installateur 7502
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7502
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31120 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Enschede april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.enschede.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Enschede. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Enschede zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Enschede
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Enschede kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Enschede komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Enschede kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3425 – €4350€400
2271011€5200 – €5650€600
3350014€5950 – €6175€700
4417017€6350 – €6650€940
5444020€7050 – €7250€1020
6502021€7475 – €8025€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Enschede bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Enschede bedraagt 2850 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Enschede?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-enschede

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Enschede vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Enschede.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Enschede.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Enschede op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!