Zonnepanelen Haaksbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Haaksbergen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Haaksbergen!

zonnepanelen installateur 7481
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haaksbergen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.haaksbergen.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Haaksbergen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Haaksbergen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Haaksbergen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Haaksbergen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan loopt dit al op tot €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Haaksbergen liggen tussen om en nabij de €5000 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €643,5 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Haaksbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3600 – €4475€420
2290011€5125 – €5900€575
3352016€5975 – €6050€850
4415018€6350 – €6750€920
5445019€6925 – €7125€1020
6506022€7675 – €7925€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Haaksbergen achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haaksbergen is 3320 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Haaksbergen?

Voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haaksbergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Haaksbergen vergelijken? Door het advies hieronder heb jij zonder problemen een betrouwbare specialist in de regio. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Haaksbergen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haaksbergen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haaksbergen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een regionaal project (Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7480, 7481, 7482, 7483).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!