Zonnepanelen Ootmarsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ootmarsum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je toepasbare tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ootmarsum!

zonnepanelen installateur 7631
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ootmarsum mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.dinkelland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dinkelland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Dinkelland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ootmarsum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ootmarsum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan is het voordeel al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ootmarsum zitten vaak tussen de €4100 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €612 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ootmarsum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3550 – €4300€440
2276013€5050 – €5650€500
3346016€6025 – €6150€750
4413017€6525 – €6750€920
5439020€7075 – €7225€990
6519022€7700 – €8075€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Ootmarsum vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ootmarsum bedraagt 3710 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Ootmarsum?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ootmarsum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ootmarsum vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een goede monteur in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Ootmarsum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ootmarsum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7630, 7631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!