Zonnepanelen Saasveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Saasveld? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website bekijk jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Saasveld!

zonnepanelen installateur 7597
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Saasveld mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.dinkelland.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dinkelland. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dinkelland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Saasveld
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Saasveld kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 700.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saasveld komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Saasveld kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3550 – €4200€380
2273013€5175 – €5800€500
3360016€6025 – €6100€700
4380018€6425 – €6750€940
5435020€7025 – €7125€960
6515023€7575 – €7825€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Saasveld vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saasveld bedraagt 3710 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Saasveld?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-saasveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Saasveld vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een uitstekende specialist in je postcoderoos. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Saasveld.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Saasveld op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7597).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!