Zonnepanelen Denekamp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Denekamp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina check je bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Denekamp!

zonnepanelen installateur 7591
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Denekamp mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.dinkelland.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Dinkelland. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dinkelland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Denekamp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Denekamp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Denekamp schommelen tussen de €4100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Denekamp bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3575 – €4200€420
2276012€5200 – €5750€500
3358014€6000 – €6050€875
4407016€6400 – €6600€940
5431020€7025 – €7300€1020
6518022€7550 – €8075€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Denekamp check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denekamp is 3710 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Denekamp?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-denekamp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Denekamp vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek je snel en eenvoudig een goede aanbieder in jouw omgeving. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Denekamp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Denekamp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7590, 7591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!