Zonnepanelen Lattrop-Breklenkamp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lattrop-Breklenkamp? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij accurate toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lattrop-Breklenkamp!

zonnepanelen installateur 7635
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lattrop-Breklenkamp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.dinkelland.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dinkelland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Dinkelland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Lattrop-Breklenkamp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lattrop-Breklenkamp kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan profiteer je al van een korting van €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lattrop-Breklenkamp komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lattrop-Breklenkamp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3425 – €4425€420
2294011€5275 – €5700€675
3336016€6000 – €6250€725
4405017€6450 – €6800€910
5469020€6950 – €7200€1030
6482022€7400 – €8025€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Lattrop-Breklenkamp achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lattrop-Breklenkamp bedraagt 3710 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Lattrop-Breklenkamp?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lattrop-breklenkamp

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lattrop-Breklenkamp vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Lattrop-Breklenkamp.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dinkelland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lattrop-Breklenkamp op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7635).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!