Zonnepanelen Buitenpost kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Buitenpost? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek je praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Buitenpost!

zonnepanelen installateur 9285
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buitenpost juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.grootegast.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Achtkarspelen. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Buitenpost
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Buitenpost bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Buitenpost schommelen tussen de €5300 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Buitenpost kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3450 – €4350€390
2276013€5150 – €5900€500
3339014€5975 – €6050€875
4404016€6400 – €6850€940
5443020€7050 – €7175€1000
6513021€7575 – €8100€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Buitenpost tref jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buitenpost is 2700 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Buitenpost?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buitenpost

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Buitenpost vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare installateur in de buurt. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Buitenpost.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buitenpost op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een regionaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9285).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!