Zonnepanelen Harkema kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Harkema? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website ontdek je omvangrijke details over zonnepanelen kopen in Harkema!

zonnepanelen installateur 9281
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9281
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harkema september 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.grootegast.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Achtkarspelen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Achtkarspelen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Harkema
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Harkema zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan pak je al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Harkema zitten vaak tussen de €5100 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €639 (vergoeding september 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Harkema kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4325€440
2278011€5125 – €5775€550
3329014€6100 – €6150€825
4420017€6475 – €6850€950
5440020€6950 – €7175€1010
6481023€7700 – €8025€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Harkema ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harkema is 2700 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Harkema?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harkema

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Harkema vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een deskundige monteur in je postcodegebied. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Harkema.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harkema op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9280, 9281).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!