Zonnepanelen Twijzelerheide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Twijzelerheide? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website doorzoek je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Twijzelerheide!

zonnepanelen installateur 9287
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Twijzelerheide juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.grootegast.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Achtkarspelen. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Twijzelerheide
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Twijzelerheide kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Twijzelerheide zitten vaak tussen de €5200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €650,25 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Twijzelerheide is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3400 – €4250€440
2288013€5275 – €5875€525
3359016€5925 – €6125€750
4400017€6425 – €6625€880
5460019€7025 – €7175€1010
6499021€7475 – €7875€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Twijzelerheide check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Twijzelerheide is 2700 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Twijzelerheide?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-twijzelerheide

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Twijzelerheide vergelijken? Met onze stappenplan tref jij in enkele stappen een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Twijzelerheide.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Twijzelerheide op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9287).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!