Zonnepanelen Kootstertille kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kootstertille? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze tool ontdek je toepasbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Kootstertille!

zonnepanelen installateur 9288
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9288
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kootstertille september 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.grootegast.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Achtkarspelen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kootstertille
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kootstertille kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kootstertille liggen tussen de €4900 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of NLE betaal je al snel €652,5 (kosten september 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kootstertille kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3475 – €4325€440
2306013€5300 – €5825€500
3326015€5925 – €6125€725
4412017€6350 – €6700€910
5443019€6925 – €7125€960
6511021€7600 – €8025€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Kootstertille check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kootstertille is 2700 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Kootstertille?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kootstertille

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Kootstertille vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij in korte tijd een goede specialist in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Kootstertille.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kootstertille op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Noord, Centrum, Zuid)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9288).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!