Zonnepanelen Augustinusga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Augustinusga? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker vind jij actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Augustinusga!

zonnepanelen installateur 9284
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Augustinusga september 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.grootegast.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Achtkarspelen. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Augustinusga
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Augustinusga zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Augustinusga liggen tussen om en nabij de €4700 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (tarief september 2022). Met goedkope zonnepanelen in Augustinusga kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3550 – €4250€420
2302012€5100 – €5875€525
3342015€6025 – €6200€875
4394018€6325 – €6725€880
5457019€7100 – €7300€970
6512023€7400 – €8200€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Augustinusga tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Augustinusga bedraagt 2700 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Augustinusga?

Voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-augustinusga

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Augustinusga vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een deskundige installateur in je postcodegebied. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Augustinusga.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Augustinusga op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9284).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!