Zonnepanelen Boelenslaan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Boelenslaan? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website vind je samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Boelenslaan!

zonnepanelen installateur 9233
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boelenslaan september 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.grootegast.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Achtkarspelen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Boelenslaan
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Boelenslaan bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Boelenslaan zitten vaak tussen de €4900 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €681,75 (tarief september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Boelenslaan kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3400 – €4475€440
2270012€5000 – €5675€550
3339014€6100 – €6100€825
4380017€6350 – €6850€940
5433019€6975 – €7300€1030
6488023€7650 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Boelenslaan bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boelenslaan is 2700 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Boelenslaan?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boelenslaan

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boelenslaan vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies je in korte tijd een erkende vakman in je postcoderoos. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Boelenslaan.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Boelenslaan op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Noord, Centrum, Zuid)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9233).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!