Zonnepanelen Drogeham kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Drogeham? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref jij uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Drogeham!

zonnepanelen installateur 9289
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drogeham september 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.grootegast.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Achtkarspelen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Achtkarspelen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Drogeham
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Drogeham kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Drogeham liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je hiervoor wel €654,75 (tarieven september 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Drogeham bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3550 – €4300€390
2292013€5125 – €5775€575
3350014€6075 – €6200€800
4396018€6325 – €6650€910
5466020€6925 – €7200€1030
6504021€7525 – €7900€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Drogeham tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drogeham is 2700 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Drogeham?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drogeham

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Drogeham vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk jij zonder problemen een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Drogeham.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drogeham op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Noord, Centrum, Zuid)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9289).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!