Zonnepanelen Surhuizum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Surhuizum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze pagina doorzoek jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Surhuizum!

zonnepanelen installateur 9283
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Surhuizum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.grootegast.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Achtkarspelen. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Surhuizum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Surhuizum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Surhuizum zitten vaak tussen de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon betaal je hiervoor wel €641,25 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Surhuizum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3475 – €4275€400
2305011€5250 – €5700€525
3325015€5900 – €6100€775
4403018€6525 – €6625€910
5449020€6900 – €7200€1000
6512023€7475 – €8100€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Surhuizum check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Surhuizum bedraagt 2700 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Surhuizum?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-surhuizum

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Surhuizum vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk je in korte tijd een deskundige monteur in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Surhuizum.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Surhuizum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Dan kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9283).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!