Zonnepanelen Twijzel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Twijzel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Twijzel!

zonnepanelen installateur 9286
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Twijzel september 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.grootegast.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Achtkarspelen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Twijzel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Twijzel zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Twijzel liggen tussen de €4700 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €648 (kosten september 2022). Door goedkope zonnepanelen in Twijzel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3675 – €4325€430
2280013€5150 – €5600€625
3321014€6050 – €6025€775
4412016€6350 – €6650€900
5448019€7025 – €7250€1010
6501023€7675 – €7975€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Twijzel tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Twijzel is 2700 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Twijzel?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-twijzel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Twijzel vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een goede installateur in je woonplaats. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Twijzel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Twijzel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9286).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!