Zonnepanelen Surhuisterveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Surhuisterveen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website ontdek jij handige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Surhuisterveen!

zonnepanelen installateur 9231
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Surhuisterveen september 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.grootegast.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Achtkarspelen. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Achtkarspelen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Surhuisterveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Surhuisterveen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2022. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Surhuisterveen liggen tussen om en nabij de €4800 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarief september 2022). Door goedkope zonnepanelen in Surhuisterveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3550 – €4225€390
2276013€5025 – €5750€525
3324015€6050 – €6225€850
4383018€6350 – €6775€930
5454020€7075 – €7250€1020
6497021€7550 – €7850€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Surhuisterveen tref je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Surhuisterveen is 2700 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Surhuisterveen?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-surhuisterveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Surhuisterveen vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref je in enkele stappen een professionele expert in de regio. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Surhuisterveen.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Surhuisterveen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Noord, Centrum, Zuid)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9230, 9231).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!