Zonnepanelen Stroobos kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Stroobos? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze website bekijk jij uitgebreide informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Stroobos!

zonnepanelen installateur 9872
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stroobos maart 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.grootegast.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Achtkarspelen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Stroobos
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Stroobos kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (maart 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Stroobos liggen tussen de €5200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (prijspeil maart 2023). Via goedkope zonnepanelen in Stroobos is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3675 – €4500€430
2279011€5150 – €5775€600
3352016€5975 – €6050€750
4415017€6525 – €6700€930
5455020€7000 – €7125€1010
6505022€7625 – €7850€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Stroobos tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stroobos is 2700 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Stroobos?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stroobos

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Stroobos vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een professionele vakspecialist in jouw streek. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan goedzonnepanelen advies in Stroobos.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stroobos op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Noord, Centrum, Zuid)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9871, 9872).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!