Zonnepanelen Gerkesklooster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Gerkesklooster? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze website lees jij veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gerkesklooster!

zonnepanelen installateur 9873
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gerkesklooster maart 2023

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.grootegast.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Achtkarspelen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Achtkarspelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Gerkesklooster
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gerkesklooster zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2023. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gerkesklooster schommelen tussen de €5100 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (vergoeding maart 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gerkesklooster kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3425 – €4400€390
2296013€5200 – €5850€575
3357016€5950 – €6250€800
4419016€6300 – €6675€930
5444019€7025 – €7125€1000
6510021€7575 – €7825€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gerkesklooster vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gerkesklooster bedraagt 2700 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gerkesklooster?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gerkesklooster

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gerkesklooster vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een uitstekende aanbieder in jouw streek. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Gerkesklooster.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Achtkarspelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gerkesklooster op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Noord, Centrum, Zuid)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9873).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!