Zonnepanelen Poederoijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Poederoijen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website lees jij uitgebreide details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Poederoijen!

zonnepanelen installateur 5307
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Poederoijen april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.zaltbommel.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Zaltbommel. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Zaltbommel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Poederoijen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Poederoijen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 700.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Poederoijen zitten vaak tussen de €4400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (tarieven april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Poederoijen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3450 – €4375€420
2270012€5025 – €5850€675
3345016€6075 – €6075€775
4388017€6400 – €6775€930
5436019€7050 – €7125€1000
6510022€7625 – €7925€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Poederoijen lees jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poederoijen bedraagt 3260 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Poederoijen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-poederoijen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Poederoijen vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek je in korte tijd een uitstekende expert in de buurt. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Poederoijen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Poederoijen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5307).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!