Zonnepanelen Nieuwaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nieuwaal? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij veelzijdige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwaal!

zonnepanelen installateur 5313
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwaal april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.zaltbommel.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Zaltbommel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zaltbommel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuwaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwaal kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan is het belastingvoordeel al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwaal zitten vaak tussen de €4600 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nieuwaal kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3425 – €4250€420
2308011€5275 – €5825€675
3324015€6025 – €6275€750
4402018€6475 – €6700€920
5451019€6925 – €7175€1030
6490022€7400 – €8100€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuwaal zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwaal is 3260 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwaal?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuwaal vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Nieuwaal.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwaal op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5313).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!